2010. május 30., vasárnap

Pécs





Péntek reggel lementünk családilag Szekszárdra, mivel régen kitaláltuk, hogy Atival legalább egy délutánt töltsünk kettesben....így esett a választás Pécsre, tudván a sok újdonságot és átalakítást, amit elmúlt években eszközöltek ebben a csodás városban.
A Főtéren egy jó kis ebéddel indítottunk, miután elsőként és természetesen a Munkácsy Trilógiához vezetett utunk, ami most itt van kiállítva. Bár én már láttam kb. 10 évvel ezelőtt, egész más volt úgy megnézni őket, hogy azóta kiolvastam párszor a kétkötetes önéletrajzát is és elmondhatom, életem egyik legjobb olvasmánya. Mindenkinek ajánlani tudom!
A Trilógia pedig lenyűgöző, csak álltunk és bámultunk...
Ezt követően kisvasutaztunk, 45 percig vitt körbe minket idegenvezetővel a kisvasút Pécs legszebb pontjain keresztül, nagyon nagy élmény volt!
Muszáj volt fagyiznunk is egy nagyot, majd a túrát az Ókeresztény sírkamrák megnézésével zártuk (ez egyébként a Világörökség része).

Szuper nap volt, furcsa volt Hellus nélkül lézengeni, de ugyanakkor kell is a külön programozás:-))

3 megjegyzés:

  1. kell bizony :-)
    nagyon jó a fotó rólatok Attival!

    VálaszTörlés
  2. Hiszed vagy sem, pénteken megyünk Pécsre és hétfőig maradunk. Múlt héten találtuk ki!
    A Munkácsy Trilógia nagyon érdekel, megyünk még a Csontváry múzeumba is... meg mindent, amit érdemes megnézni, remélem megnézünk :))
    Köszi az ötletet a kisvasúthoz! / Csengével megyünk :))/
    Jók a képek, biztosan nagyon jó volt nektek!

    VálaszTörlés
  3. De jó! Rengeteg érdekesség van, a Csontváryban már voltam, na oda is kötelező elmennetek! A könyvet természetesen kölcsönadom!! Pusz

    VálaszTörlés