2011. május 13., péntek

Hella 2,5 éves


Igaz, ezt a bejegyzést pár hete akartam megírni, de vhogy mindig elfelejtődött...szóval először is kezdjük a méretekkel: 95 cm és 14 kg (2 évesen: 90 cm és 12 kg). Határozottan nagylány, mindenhol minimum 3 évesnek nézik.
Nagyon jókat lehet vele már beszélgetni, van saját véleménye a dolgokról. Összekombinál régen történt dolgokat a mostaniakkal, a megfelelő időben és helyen, nagyon cuki sztorik kerekednek belőle. Még mindig nagyon önálló, mindent csak és kizárólag egyedül akar csinálni. Ez vonatkozik a mondóka mondásra és éneklésre is, amiből nagyon sokat tud már kívülről, van kedvenc is.
Ami kifejezetten korát meghaladó már kiskora óta a mozgás koordinációja. Erre már a bölcsiben is felhívták a figyelmemet, hogy mennyire ügyes, "túltesz mindenkin":-)Bárhova megyünk, legyen az játszóház, ugrálóvár stb, elképesztő mikre felmegy, felmászik, ügyesen, bátran, kíváncsian, lepipálva a korabeli kisfiúkat is...
A dackorszakát éljük, feszegeti a határokat rendesen. Van, hogy szót fogad, van h nem, ha türelmes vagyok és jól kezelem, akkor a vége mindig jó, azaz odajön és megcsinálja amire kérem. Érdekes, nagyszülőknél semmi gond vele, valószínüleg nekünk tartogatja a nehezét, vagy csak tudja, h itthon nem kell mindig viselkedni, kiadhatja magát..az utcában már van egy bandánk, korabeli gyerekek, mind fiú:-) velük bandázunk minden nap, nagyon szereti őket és emlegeti is őket..
Mindig minden érdekli, ezért is van, h konkrétan nem igen tudok egy percre sem megállni vele, mindig mozgásban és csinálásban vagyunk. Mondjuk meglepő módon ha kimegyünk otthon a kertbe, lefoglalja magát mindenféle dologgal, öntöz, homokozik, motorozik stb.
Egy szó mint száz, még mindig ugyanaz a tettre kész, lendületes, ügyes és energikus kiscsaj:-)

1 megjegyzés: